PAŽNJA: Ove namirnice štete vašoj koži i UBRZAVAJU STARENJE, IZBEGAVAJTE IH!


U eri socijalnih mreža, u kojoj, samo zahvaljujući izgledu preko noći možete postati Instagram zvezda, antiejdžing preparati popularniji su nego ikada pre i to ne čudi budući da su prvi znaci starenja takozvane fine linije i bore na koži i požuteli zubi – proces koji se dešava prirodno

Kao što postoji hrana koja može usporiti proces starenja, tako postoje namirnice koje ovaj proces mogu da ubrzaju.
U namirnice koje treba da izbegavate ako želite da produžite mladost ili mladolikost spadaju:

1. Kafa

Kafa predstavlja veliki problem kada je reč o promeni boje zuba i to zato što sadrži sastojak tanin, vrstu polifenola koji se rastvara u vodi, a oni su krivi za žutu nijansu zuba.
Međutim, sa tim se možete izboriti tako što jedete hranu dok pijete kafu, zato što hrana proizvodi više pljuvačke koja onemogućava da kiselina iz kafe izazove veće žute fleke.

2. Slanina

Pršuta, slanina i salama su sve suhomesnati proizvodi koji čuvaju soli, a one mogu izazvati dehidrataciju. To nije dobro za vašu kožu jer ona gubi kolagen, pa nije u stanju da se oporavi. Da biste to sprečili, morate da pijete dovoljno vode.

3. Limunada

Budući da je limun pun kiseline, ukoliko se zadrži dugo na zubima, može oštetiti gleđ. Limun takođe sadrži i visok procenat šećera koji je loš i za zube i kožu. Umesto toga, pijte vodu obogaćenu limunom ili nekim drugim voćem.

4. Jogurt
Kada kupite jogurt sa niskim procentom mlečnih masti, zapravo ste kupili jogurt sa dodatnim količinama šećera koji bi trebalo da nadomeste ukus. Previše šećera učiniće da vaša koža izgleda starije zato što on uništava kolagena vlakna, pa koža nije u stanju da se regeneriše, pokazala je studija Mejo klinike iz 2010. godine.

5. Belo vino

Alkohol je jedan od glavnih krivaca kada je reč o obojenosti vaših zuba. Razlog tome je to što alkohol isušuje usta, smanjuje količinu pljuvačke i dovodi do karijesa i fleka.
Svakako, bolje je da se držite crvenog, jer je belo vino više kiselo i može izazvati više štete.


Like it? Share with your friends!

0

Comments 0

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

PAŽNJA: Ove namirnice štete vašoj koži i UBRZAVAJU STARENJE, IZBEGAVAJTE IH!

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format